Ken je Klooker al? Nu wel.

We wijzen je heel graag op dit mooie en eerlijke initiatief van Dennis Kamst. Met Klooker koop je vanaf nu bewust en eerlijk goede producten zonder dat het je uitzoekwerk of bakken vol geld kost. En dat is belangrijk.

“Goede” producten zijn in dit geval producten die worden gemaakt onder eerlijke omstandigheden en geen onnodige ballast vormen voor het milieu. Duurzaam en sociaal gemaakt, dus. Daar kunnen wij alleen maar blij van worden, dat snap je.

Niet meer liegen

Dennis vertelt op de site dat hij niet meer wilde liegen tegen zijn dochter over de herkomst van veel van onze kleding. Want hoe eerlijk is het dat grote producenten winst maken over de rug van goedkope krachten en in de ergste gevallen zelfs met behulp van kinderarbeid? Is het niet.  Maar met name in de textielbranche is dit probleem nog veel en veel te groot.

De waarheid hierover vertellen is een ding. Maar iets doen met het het gevoel van “klopt niet” en “moet anders” is een tweede. Dennis besefte: wachten op de overheid of de industrie werkt niet. Iedereen moet zijn of haar eigen gedrag veranderen, dat draagt alle steentjes bij die nodig zijn om uiteindelijk tot een constructieve en overkoepelende revolutie te komen. Dus, zo is zijn boodschap: koop bewust, koop goed, maak de juiste keuze voor jezelf. En vertel het vooral verder.

Hoe werkt Klooker?

Maar: goede producten kopen is nog steeds lastig. Waar vind je ze, hoe weet je zeker of ze inderdaad zo goed zijn en hoe koop je jezelf niet helemaal arm? Want eerlijke producten zijn vaak duurder dan de massaal geproduceerde kleding en andere spullen.

Dennis biedt met Klooker de oplossing: abonnees krijgen een paar keer per maand een mailtje met tips voor producten die voldoen aan de strikte criteria. En daar zitten ook mooie aanbiedingen bij. Niemand hoeft meer na te denken: dat doet Klooker. Je hoeft alleen nog maar de mooie en goede producten aan te schaffen. Shoppen dus :).

Een abonnement op Klooker is niet gratis. Je betaalt een paar euro per maand. Zo krijg je zekersteweten onafhankelijke en eerlijke tips. En wordt het kopen van goede spullen wel heel erg makkelijk.

Wij zijn fan en wel hierom

Elke grote verandering begint bij een klein stapje. Ook al lijkt het dat jij in je eentje geen bergen kunt verzetten, vergis je niet in wat je in gang zet. Dat is ook waar wij voor staan. Koop 1 Van Hulley en je draagt dat ene beetje bij aan iets veel groters. Niet alleen een beter milieu, maar ook een substantieel verandering in het leven van onze vrouwen. En dát werkt nog generaties door. De dochters van de dochters van onze vrouwen zullen nog steeds voelen wat we vandaag doen, daar zijn we van overtuigd.

Maar ook voor je eigen kinderen: we willen toch niet meer hoeven uitleggen waarom aan de andere kant van de wereld zoveel misstanden zijn die we vandaag, nu, hier kunnen aanpakken? Nee. Daarom zijn wij fan van Klooker. Maakt veranderen in aankoopgedrag bijzonder makkelijk. Dus ga er voor!

En Dennis: wij sturen je graag een Van Hulley cadeaubon toe als blijk van waardering voor dit mooie initiatief! Houd de brievenbus in de gaten en zoek alvast maar een mooi overhemd uit :).

 

Related posts

Leave a Comment